Resin-kit eszközök etc.

A Resin kitezés le kell hogy szögezzem, nem egy olcsó mulatság. Maguk a kitek is megvannak egy egy normál PVC figura árában, illetve a hozzájuk való anyagok sem a legolcsóbbak. Mielőtt belekezdenél érdemes át gondolni, hogy képes lennél e megcsinálni úgy hogy elégedett is lennél e vele, mert ez nem egy párezer forintos modell amit nyugodt szívvel kidobnál, ha esetleg nem sikerülne.

Kezdetnek nem árt egy hely ahol dolgozni kívánunk, mert elég sok porolással, apróbb szeméttel jár, nem beszélve a különböző sprék használatáról.

Műhely

Az előkészítők kb 50 százalékát meg lehet találni az otthoni háztartásokban, kivéve ha panelben lakik az ember…

Akkor jöhetnek az általános szerszámok, ezeken kívül persze van még 1 néhány dolog amire szükséged lehet, pl kalapács 🙂 de komolyan én elég gyakran használtam az akasztók, polcok felrakásához, így nem lebecsülendő. Fontos eszközeink a: Tűreszelők, fogó, csípőfogó, éles kés, fúrók, csipesz.

A kiten lévő hibákat lyukakat karcokat Putty-val lehet eltüntetni, én a levegőn száradó fajtát használom, de érdemes a nagyobb sorjadarabokat is eltenni.

P1010030

P1010031

Csiszoláshoz, finomításhoz a P150-P400-as szemcseméretűig terjedő csiszolópapírokat javaslom, de a 3M-es csiszolószivacs az egyik legjobb választás.

P1010035

Az alapozás megkezdése előtt minden darabot langyos szappanos vízben/vízzel alaposan át kell mosni  (Fogkefe!), majd le kell szárítani.

Mindezek után, hogy ne fogdossuk össze őket és elkerüljük a szilikonos felületet ajánlatos a darabokat ált. 1mm es fúróval felfúrni (NEM ÁTFÚRNI!) és egy drótra rátűzni, igyekezzünk megtalálni a darabok legvastagabb részét, és egyértelműen azt a részét ami nem látszik a figuránkból. Szárításhoz az egyik leg nélkülözhetetlenebb anyagunk a hungarocell.

P1010032

P1010038

Az alapozót a megfolyások illetve szilikonosság, vagy porzás esetén nem árt P400-as papírral átcsiszolni. Ezek után elkezdhetjük a festést, modellező vízbázisú festéket használjunk, ezzel a legkönnyebb illetve környezetbarát (nem emberbarát szal ne igyuk meg lehetőleg). Desztillált vízzel higítsuk amit minden benzinkútnál olcsón beszerezhetünk. a higitási arányra magunktól is rá fogunk jönni,  max. 20%-ban hígítsunk. A darabokat ahol könnyű és érdemes ragasszuk ki, de ha bízunk a kézügyességünkben ezt megspórolhatjuk. Az elemeket 2-3x-i alaklommal érdemes átfesteni, hogy jól takarjanak. Keverőnek használhatunk festékes dobozok fém tetejeit. Az ecseteken ne spóroljunk, próbáljunk meg jó minőségűt beszerezni, különösen a szemek festésére gondolok, nekem egy Tamiya 00-ás ecsetem van erre a célra ami 6-7000 Ft körül mozog.

P1010033

P1010034

Végül a kész figuránkat össze kell ragasztani és talapzatra helyezni. Én a Locktite Super attack ragasztót ajánlom, abbol is csak a képen látható fajtát, Bricostore-ban megtalálható. A Base-eket meg is vehetjük, mint sok más eszközt, de magunk is elkészíthetjük, jelen esetben egy polcdarabból, vagy más faanyagból. Érdemes sablont csinálni és dekopírfűrésszel dolgozni majd a széleket elcsiszolni. Az oldalára ragaszthatunk szegélyt és fényes lakkal vastagon lelakkozuk, a dolognak csak a fantáziánk szab határt.

P1010040

P1010036

Ezekután csak jó munkát tudok kívánni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: